KONKURRENCEN

KONKURRENCEN

VM I BLINDSMAGNING


Hvem og hvorfor:

 

Det åbne Vestjyske Mesterskab i Blindsmagning løber af stablen for første gang på restaurant SpiseStuen i Esbjerg søndag d. 1. november 2020. Bag konkurrencen står Morten Skytte, Anders Carlsson, Thomas Grue Kjær, Thomas Løkkebø, Jari Lodberg og Claus Zülow Laursen fra Esbjerg Vinbutik.

 

Idéen udspringer af et ønske om, at mange flere i området kaster sig over denne spændende og udfordrende aktivitet. Vi har i mange år brugt blindsmagninger til at vurdere og rangere alverdens vine. Både i forbindelse med udvælgelse af sortiment til vores butik, men også for at undgå ”etiket-drikkeri” og forhåndsbestemte forventninger til vinene. Det er vores klare holdning, at vine skal vurderes ud fra smag og kvalitet – ikke ud navn og prisskilt.  

 

 

Om konkurrencen:

 

Konkurrencen er begrænset til max 30 hold med 3 personer på hvert hold. I hovedkonkurrencen serveres 12 vine fordelt på 2 seancer af hver 6 vine. Mellem seancerne er der en kort pause på 15 minutter.

Vinene serveres i Lehmann glas (Excellence 39). Der serveres ca. 8 cl. af hver vin. Der gives 10 minutter pr. vin til at smage, vurdere samt udfylde et fortrykt svar-ark (se REGLER & POINT). Når de 10 minutter er gået afleveres svar-arket og næste vin serveres. Man skal derfor afsætte lidt tid til at skylle og klargøre sit glas.

De tre bedste hold går direkte til en finalesmagning, hvor de skal vurdere og kommentere på 3 vine. Disse vine får de øvrige deltagere (der nu er publikum) også mulighed for at smage på – dog uden at kommentere på dem.

Vinderen er naturligvis det hold, der efter finalesmagningen har flest point samlet set. Point fra den indledende runde tages derfor med over i finalerunden.



Præmier:

 

Der er lækre præmier til de 3 finalehold. Vi arbejder på at vinderholdet får en  plads ved det uofficielle DM i blindsmagning afholdt på hotel- og restuationsskolen i Valby.  

Sponsorere/Partnere:

PROGRAM:

INTRO

12:00-12:30

Velkomst og gennemgang af dagens forløb, generelle regler samt pointgivning.


Læs mere
om reglerne her!

START

12:30-15:00

Konkurrencen starter. Der er 10 minutter til at diskutere vinen og aflevere holdets gæt på skrift. Efter de 10 minutter skal man have rengjort sit glas, så man er klar til næste vin. 12 vine i alt – 6 inden og 6 efter pausen.


Læs mere
om reglerne her!

FINALE

16:00-17:00

De 3 bedste hold kommer i finalen, der består af 3 ”finalevine”. De dyster dermed om at vinde ”VM i Blindsmagning”.


Læs mere
om reglerne her!

EFTERFEST

18:00-??:00

SpiseStuen står for en speciel 3-retters menu. Prisen er 450,- pr. person. Dette betales separat og senest lørdag d. 18. oktober (direkte til SpiseStuen).


Læs mere om
efterfesten her!